In verband met de bouwvak zullen wij bestellingen die vanaf 22 juli gedaan worden mogelijk niet meer op tijd uitleveren. Vanaf 19 augustus start de uitlevering weer op. Mochten wij toch kans zien om bestellingen die na 22 juli binnenkomen alsnog voor de bouwvak uit te leveren, dan nemen we daarover contact met u op.

N Premium kwaliteit N Alle prijzen inclusief BTW

info@groeigoed.com | Mijn account

Home / Mulch

Mulch

Mulch is een veelzijdig product dat gebruikt wordt voor de afwerking van plantvakken, perken en borders en omvat het aanbrengen van een laag materiaal over de grond. Mulchen, het aanbrengen van de mulch kan vele voordelen met zich meebrengen. Het vermindert de onkruiddruk rondom uw planten, houdt vocht voor langere tijd vast, verbetert de bodemstructuur en zorgt door de langzame afbraak op de lange termijn voor een duurzame humuslaag in de bodem, die vervolgens dient ter voeding voor planten.

Er zijn meerdere soorten mulch, die onderverdeeld worden onder twee groepen, namelijk organische mulch en anorganische mulch.

ORGANISCHE MULCH

Organische mulch is een bodembedekker die bestaat uit natuurlijke materialen, die na verloop van tijd afbreken en de bodem verrijken. Hieronder vallen materialen zoals houtschors, bladeren, compost en stro. Een voordeel van organische mulch is dat ze een isolatielaag vormen voor plantenwortels, om ze te beschermen tegen extreme temperaturen. Door het afbreken van de organische mulch krijgt de bodem extra voedingsstoffen en het helpt daarnaast om de bodem vochtig te houden door de verdamping van water te verminderen. Ook kan een laag organische mulch de groei van onkruid effectief onderdrukken.

ANORGANISCHE MULCH

Anorganische mulch bestaat uit niet-organische materialen, zoals grind, stenen en plastic folie. Deze materialen breken niet af en veranderen niet van samenstelling na verloop van tijd. Een voordeel van anorganische mulch is dat het langer meegaat dan organische mulch, omdat het niet afbreekt. Het is zeer effectief in het onderdrukken van onkruid, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een landschap doek. Een ander voordeel is dat het onderhoudsarm is. Het vereist minder vaak vervanging en onderhoud in vergelijking met organische mulch.

HOUTMULCH

Houtmulch is een van de meest populaire vormen van organische mulch en wordt gemaakt van uitgerijpt fijn plantaardig materiaal, zoals hout en blad, en wordt geproduceerd voor optimaal gebruiksgemak. Het kan afkomstig zijn van verschillende soorten bomen, waaronder naaldbomen en loofbomen. Bij GroeiGoed bieden we hoogwaardige houtmulch in een big bag aan. De grofheid van de fractie zorgt ervoor dat de mulch moeiteloos gelijkmatig over de beoogde ondergrond kan worden verdeeld. Door een perk of border af te strooien met houtmulch, wordt het waterbergend vermogen van de grond verbeterd en organische stof toegevoegd. Deze dragen bij aan een verbeterde kwaliteit van de bodem op de lange termijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat de eventueel in de bodem aanwezige onkruid kiemen minder makkelijk een kop boven het maaiveld uit kunnen steken. Een gezonde tuin met een verminderde onderhoudsbehoefte!

Mulch is een veelzijdig hulpmiddel in elke tuin, met zowel organische als anorganische opties die verschillende voodelen bieden. Organische mulch breekt af en moet ongeveer om de 2-3 jaar worden aangevuld of vervangen om effectief te blijven. Voor meer informatie over en het aanschaffen van houtmulch verwijzen wij u naar de volgende pagina: houtmulch.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 176 reviews.