In verband met de bouwvak zullen wij bestellingen die vanaf 22 juli gedaan worden mogelijk niet meer op tijd uitleveren. Vanaf 19 augustus start de uitlevering weer op. Mochten wij toch kans zien om bestellingen die na 22 juli binnenkomen alsnog voor de bouwvak uit te leveren, dan nemen we daarover contact met u op.

N Premium kwaliteit N Alle prijzen inclusief BTW

info@groeigoed.com | Mijn account

Home / Bodembedekkers

Bodembedekkers

Bodembedekkers spelen een cruciale rol in het onderhouden van een gezonde en aantrekkelijke tuin. Ze helpen niet alleen bij het onderdrukken van onkruid, maar verbeteren ook de bodemstructuur, behouden vocht en geven uw tuin extra elegantie. De bodembedekkers van GroeiGoed zijn de ‘finishing touch’ voor uw tuin. Of u op zoek bent naar houtmulch of Franse boomschors, GroeiGoed heeft voor ieder wat wils! Bekijk hieronder onze verschillende soorten bodembedekkers.

De beste bodembedekkers

Welke bodembedekker het beste is voor uw tuin hangt af van specifieke behoeften. Houtsnippers en boomschors zijn geweldig voor vochtbehoud en onkruidonderdrukking, terwijl Achterhoeks padvast ideaal is voor stabiele paden. We zetten hieronder alle bodembedekker soorten van GroeiGoed voor u op een rij.

Houtsnippers 

Houtsnippers zijn een uitstekende keuze voor het bedekken van bloembedden en paden. Deze bodembedekker bestaat uit versnipperd hout en helpen de bodem vochtig te houden door verdamping te verminderen. Een laag houtsnippers van 5-7 cm dik voorkomt dat onkruid op deze plek gaat groeien en zorgt tevens voor een natuurlijke en nette uitstraling in uw tuin.

Boomschors 

Boomschors is een ander natuurlijk materiaal dat vaak wordt gebruikt als bodembedekker. Het is duurzaam en heeft een aantrekkelijke donkere kleur. Boomschors vergaat langzaam, wat betekent dat u het minder vaak hoeft aan te vullen. Ook breekt de boomschors langzaam af en voegt het organisch materiaal toe aan de bodem. Naast dat de boomschors wortels van planten tegen extreme temperaturen beschermt, verbetert het dus ook de bodem!

Mulch 

Bent u vooral geïnteresseerd in de bestrijding van onkruid en de langdurige kwaliteit van uw bodem? Denk dan eens aan onze houtmulch. Deze is volgens ons strenge kwaliteitsprotocol gecomposteerd en daarmee vrij van onkruid kiemen. Door uw perk of border af te strooien met dit product verbetert u het waterbergend vermogen van de grond en voegt u structuur en organische stof toe. Deze dragen op hun beurt bij aan de verbetering van de bodem op lange termijn. Daarnaast helpt mulch ook de bodemtemperatuur te reguleren. Dit is gunstig voor de plantengroei!

Valondergrond

Bij het aanleggen van een speeltuin of speelplek is de keuze van de valondergrond erg belangrijk voor de veiligheid en comfort van spelende kinderen. Een goede valondergrond kan ernstige verwondingen voorkomen en zorgt ervoor dat kinderen onbezorgd kunnen spelen. Valzand is speciaal geselecteerd zand voor speelplaatsen. Het biedt goede schokabsorptie en is een kosteneffectieve oplossing die gemakkelijk beschikbaar is. 

Achterhoeks padvast

Achterhoeks padvast is een innovatieve, duurzame bodembedekker die bestaat uit fijngemalen steen. Het vormt een stevige, maar waterdoorlatende laag die ideaal is voor paden en parkeerplaatsen. Het voordeel aan Achterhoeks padvast is dat het vrij weinig onderhoud vereist en erg lang mooi blijft. Daarnaast is het een milieuvriendelijk natuurlijk product zonder chemische toevoegingen. 

Schelpen

Bent u op zoek naar een unieke en decoratieve optie als bodembedekker? Dan zijn schelpen de juiste keuze! Schelpen zorgen voor uitstekende drainage, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige gebieden. De scherpe randen van schelpen houden slakken en andere plagen op afstand en ze geven ook nog eens een decoratieve touch aan uw tuin.

Zand

Zand biedt uitstekende drainage en is daarom ideaal voor planten die niet van natte voeten houden en het houdt warmte vast, wat gunstig kan zijn voor bepaalde planten. Het fijne aan zand is dat het eenvoudig te onderhouden is en niet gemakkelijk verspreidt. 

Hoe dik moet ik de laag bodembedekker aanbrengen?

Over het algemeen is een laag van 5-7 cm voldoende voor houtsnippers, boomschors en houtmulch. Voor zand en schelpen kan dit variëren afhankelijk van waar het voor gebruikt wordt. Het aanvullen van de bodembedekkers verschilt per materiaal. De eerstgenoemden moeten om de paar jaar aangevuld worden, terwijl Achterhoeks padvast en schelpen minder vaak onderhoud vereisen.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 176 reviews.