Home / Substraten / Boomsubstraten

Boomsubstraten

Boomsubstraten worden onderscheiden in boomgranulaat, bomengrond en bomenzand. GroeiGoed biedt van deze soorten substraat hoogwaardige boomgrond en boomzand aan. Bomenzand is een substraat dat toegepast wordt onder verhardingen en is samengesteld uit organische stoffen. Boomgrond is ook een organische substraat en is noodzakelijk bij het aanplanten van bomen en planten. Onderstaand wordt het verschil van deze twee boomsubstraten en zijn toepassingen uitgelegd:

Bomenzand

Bomenzand is de perfecte voedingsbodem voor bomen en is uitermate goed geschikt voor de aanleg en het onderhoud van groeiplaatsen voor bomen omgeven door straatwerk en verhardingen. Bomenzand zorgt ervoor dat er voldoende ruimte in de bodem is voor de worteling van de boom en dat er een voldoende sterke constructie is voor het straatwerk, waardoor verhardingen rondom de groeiplaats niet beschadigd raken. Daarnaast verhoogt de open structuur van het zandmengsel de capillaire werking van de ondergrond. Dat wil zeggen dat water snel in de ondergrond weg kan zakken bij regenval, maar dat water ook op efficiënte wijze bij de wortels gebracht kan worden wanneer dit nodig is.

Bomenzand wordt gemaakt van een combinatie van eentoppig zand en fijne groencompost. Eentoppig zand heeft een hele smalle korrelgrootteverdeling. Zo wordt voorkomen dat de ruimte tussen grotere zandkorrels gevuld wordt door kleinere korrels. Aan dit product wordt een beperkte hoeveelheid fijne groencompost toegevoegd. Door de fijne fractie van deze groencompost wordt gegarandeerd dat de in het product aanwezige organische stof volledig bestaat uit stabiele humus. Zo wordt voorkomen dat grovere onverteerde organische delen na toepassing van het product alsnog composteren en voor verzakking van de bodem zorgen. Voor een uitgebreidere omschrijving van deze substraat en de aanschaf bomenzand wordt u verwezen naar de volgende pagina: bomenzand.

Bomengrond

Bomengrond is de perfecte voedingsbodem voor bomen in de volle grond en uitermate goed geschikt voor de aanleg en het onderhoud van groeiplaatsen voor bomen in de volle grond, zoals in parken en plantsoenen. Uiteraard kan bomengrond ook uitstekend gebruikt worden voor de afwerking of aanvulling van de bodem rondom bomen. Bomengrond is een kant-en-klaar product en kan direct toegepast worden in het plantgat of de boomgroeiplaat.

Bomengrond wordt samengesteld uit schrale zwarte grond in combinatie met fijn uitgezeefde groencompost. Hierdoor wordt de optimale verhouding tussen minerale en organische delen bereikt. In het bijzonder betreft de in het product aanwezige organische stof bijna geheel uitgerijpte, stabiele humus. Bomengrond bevat dan ook weinig grovere onverteerde organische delen die na toepassing van het product alsnog composteren en voor verzakking van de bodem kunnen zorgen. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van bomengrond wordt u verwezen naar de volgende pagina: bomengrond.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 175 reviews.