Home / Substraten

Substraten

Substraten vormen de fundering van elke succesvolle tuin. Ze bieden essentiële voedingsstoffen, ondersteunen plantengroei en helpen bij waterbeheer. GroeiGoed heeft verschillende soorten substraten beschikbaar. Bekijk hieronder ons assortiment.

 boomsubstraten

Boomsubstraten zijn speciaal samengesteld voor de behoeften van bomen en grote struiken. Deze substraten bieden stabiliteit, voldoende luchtigheid en voedingsstoffen die essentieel zijn voor gezonde boomgroei. In ons assortiment hebben we bomenzand en bomengrond. Boomsubstraten zijn meestal grof van structuur om stabiliteit te bieden aan de wortels van grote bomen. Ze bevatten materialen die helpen bij de waterretentie zonder de wortels te laten verdrinken en zijn verrijkt met voedingsstoffen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van bomen, wat zorgt voor een sterke en gezonde groei.

tuingrond

Tuingrond is een mengsel van verschillende grondsoorten en organisch materiaal, ontworpen voor algemene tuinen. Het is een mix van zand, klei, en silt met organische materialen zoals compost. Tuingrond biedt een goede balans tussen drainage en waterretentie, wat essentieel is voor een gezonde plantengroei. Het is geschikt voor het aanplanten van bloemen, struiken en kleine bomen, evenals voor het verbeteren van bestaande tuinpercelen. GroeiGoed heeft verschillende soorten tuingrond, zoals teelaarde, bemeste teelaarde, aanvulgrond en moestuingrond.

wat is het beste substraat voor mijn tuin?

Dit hangt af van de specifieke behoeften van uw planten. Boomsubstraten zijn ideaal voor bomen en grote struiken, terwijl teelaarde en tuingrond geschikt zijn voor algemene tuinbouw en moestuinen.

hoe vaak moet ik substraat toevoegen?

Dit varieert, maar over het algemeen is het goed om jaarlijks een laag van 5-10 cm substraat toe te voegen om de bodemkwaliteit te behouden en plantengroei te bevorderen.

Kan ik verschillende substraten combineren?

Ja, het combineren van verschillende substraten kan de voordelen maximaliseren. Bijvoorbeeld, het mengen van boomsubstraat met tuingrond kan zowel stabiliteit als voedingsstoffen bieden voor een gevarieerde plantengroei.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 175 reviews.