Home / Zand

Zand

Zand komt in vele soorten en is één van de meest voorkomende natuurlijke stof op aarde. Zand bestaat uit zeer kleine stukken steen en zandkorrels die in grootte kunnen variëren. Het heeft vele toepassingen zoals het ophogen en aanleggen van paden en wegen. Het door GroeiGoed aangeboden zand komt in verschillende soorten voor:

Valdempzand

Valdempzand is hét product voor onder speeltoestellen en op andere plaatsen waar gespeeld en gevallen wordt. Op valdempzand vallen uw kinderen zacht en het product zorgt tevens jaarrond voor een . Bent u op zoek naar een ondergrond waarop u uw (klein)kinderen zorgeloos kunt laten spelen? Kies dan voor valdempzand van GroeiGoed.

Valdempzand is geschikt voor toepassing onder uw speeltoestel of klimrek of op een andere plek waar valdemping nodig is. Om de juiste werking van het product te waarborgen wordt geadviseerd om een laag van minimaal 30 tot 35 cm toe te passen. Bij een laag van 50 cm valdempzand bedraagt de maximale valhoogte drie meter.

Voor meer informatie over en het aanschaffen van dit product verwijzen wij u naar de volgende pagina: valdempzand.

Leemhoudend zand

Leemhoudend zand is een halfverhardingsproduct en vormt een duurzame oplossing voor vochtvasthoudende ondergronden. Door het hoge lutum- en siltgehalte in leemhoudend zand zal het product niet snel uitdrogen en zelfs uitstekend in staat zijn water vast te houden. Hierdoor vormt het een duurzame oplossing voor allerlei zachte ondergronden.

Leemhoudend zand is geschikt om toegepast te worden op boerenerven, ruiterpaden, dierenverblijven en paardenbodems. Zo vormt het de ideale toplaag voor uw manegebak. Daarnaast wordt leemhoudend zand ook wel gebruikt voor zwaluwwanden, (aangetrilde) wandelpaden en sportondergronden zoals jeu-de-boulesbanen.

Voor meer informatie over en het aanschaffen van dit product verwijzen wij u naar de volgende pagina: leemhoudend zand.

Drainzand

Drainzand is een grof waterdoorlatend zandtype. In gebieden waar klei, veen of grond voorkomt is het van belang om eerst een goed zandpakket met drainzand aan te leggen zodat het water door het Achterhoeks padvast naar beneden kan zakken. Zo raakt het Achterhoeks padvast niet opgesloten maar kan het zijn water verwerken.

Vrij grof van maat: de gemiddelde grootte van de zandkorrels dient groter dan 250µm (micron) te zijn. Dit is 0,25mm. Dit is voor zand vrij grof en hierdoor blijft het zand los (verdicht niet) en kan er goed water doorstromen.

Minimale ondermaat: goed drainzand heeft weinig ondermaat, dit is belangrijk voor de losse structuur.

Voor meer informatie over en het aanschaffen van dit product verwijzen wij u naar de volgende pagina: drainzand.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 169 reviews.