Home / Tuingrond

Tuingrond kopen?

Tuingrond kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan het egaliseren, ophogen en verbeteren van de bodem in uw tuin. Bij het aanleggen of opnieuw inrichten van uw tuin of perk is het van belang kwalitatief hoogwaardige grond te gebruiken. Maar wilt u tuingrond kopen en weet u niet welke tuingrond geschikt is in uw situatie?

Bij GroeiGoed heeft u keuze uit teelaarde, bemeste teelaarde, teelaarde met olivijn, aanvulgrond en moestuingrond. Deze producten onderscheiden zich primair door de uiteenlopende organische stofpercentages. De verschillende worden onderstaand kort toegelicht:

Teelaarde

Teelaarde is een schraal grondproduct met bodemeigen organische stofgehalte. De samenstelling van dit product zorgt voor een luchtige structuur in de bodem. Hierdoor krijgen wortels alle ruimte om te groeien en vindt er goede uitwisseling van zuurstof en vocht plaats tussen de bodem en de atmosfeer.

Teelaarde is perfect geschikt voor het aanvullen van borders en ophogen van tuinen. Zo hoeft u niet grote hoeveelheden van de duurdere substraten in te zetten, maar past u toch een product toe dat de optimale groeicondities voor diepe worteling ondersteunt. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: teelaarde.

Bemeste teelaarde

Bij bemeste teelaarde is aan dit product een deel groencompost toegevoegd, waarmee het organische stofgehalte hoger uitvalt. In de bodem zorgt dit voor een verhoogd vochtvasthoudend vermogen en omdat het product verrijkt is met compost beschikt het bovendien over een verhoogde hoeveelheid voedingsstoffen. De combinatie van beide elementen zorgt dat er een bodemverbeterend effect optreedt. Dit vermindert tevens de onderhoudsbehoefte van uw tuin.

Bemeste teelaarde is met name geschikt voor aanleg van tuinen, borders en perken. Doordat het product is samengesteld met het oog op een optimale verhouding tussen minerale en organische delen hoeft u zelf niet meer met het opmengen van meerdere verschillende producten aan de slag. Met de bemeste tuinaarde van GroeiGoed legt u in één keer een optimale voedingsboden voor uw planten aan. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van bemeste teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: bemeste teelaarde.

Teelaarde met olivijn

Olivijn is het meest voorkomende mineraal op aarde. Na winnen wordt de olivijn in de groeve gebroken. Fijngemalen vormt dit product een fijne zandfractie die toegevoegd kan worden aan teelaarde. Olivijn heeft de bijzondere eigenschap CO2 uit de atmosfeer vast te leggen. Bij verwering van het olivijn, vooral in een vochtige omgeving, wordt deze koolstofdioxide omgezet in kalksteen. De toepassing in teelaarde bevordert deze omzetting, mede als gevolg van het vochtgehalte in de bodem

Teelaarde met olivijn in geschikt als aanvulmateriaal in tuinen, borders en perken. Voor optimale werking gebruikt u het product in de bovenste laag van de bodem. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: teelaarde met olivijn.

Aanvulgrond

Onze aanvulgrond is een mooi schraal grondproduct dat uitermate geschikt is voor het aanleggen en aanvullen van tuinen en perken. Het dient hierbij als uitstekende ondergrond en stabiele basis voor een rijkere toplaag die als groeimedium dient voor uw planten.

Onze aanvulgrond is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van het aanleggen van een tuinbed tot het vervangen van de oude grond in een bestaande tuin en het vullen van bloembakken en potten. Dek de grond af met een laag bemeste teelaarde of meng een bodemverbeteraar, zoals bladaarde of één van onze andere compostproducten, door de bovenste laag om de perfecte voedingsbodem voor uw planten te creëren. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: aanvulgrond.

Moestuingrond

Moestuingrond is de perfecte basis voor een gezonde moestuin en, daarmee natuurlijk ook, een gezonde oogst. Onze moestuingrond is speciaal samengesteld om de groeiomstandigheden voor uw moestuinplanten te optimaliseren.

Onze moestuingrond is uitermate goed geschikt voor het aanleggen en aanvullen van moestuinbedden of het vullen van plantenbakken en potten  voor het verbouwen van groente, kruiden en andere planten. Het is geschikt voor het kweken van een verscheidenheid aan moestuinplanten, van tomaten, paprika’s, komkommers tot bloemkool en broccoli. Gebruik bij nieuwe aanleg een laag van minimaal 20 cm dik. Door het jaar heen zal deze inklinken tot een dikte van 15 cm. Wij raden u aan om bij gebruik in verhoogde moestuinbakken rekening te houden met het soortelijk gewicht, het materiaal kan zwaarder zijn voor de beoogde toepassing. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: moestuingrond.

Tuingrond kopen bij GroeiGoed

Wanneer u tuingrond gaat kopen bij GroeiGoed bent u verzekerd van premium kwaliteit. Al onze producten zijn inclusief btw en worden binnen vijf werkdagen geleverd.

 

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.