Home / Tuingrond

Tuingrond kopen?

Tuingrond kan gebruikt worden voor meerdere doeleinde. Denk hierbij aan het egaliseren, ophogen en verbeteren van de bodem in uw tuin. Bij het aanleggen of opnieuw inrichten van uw tuin of perk is het van belang kwalitatief hoogwaardige grond te gebruiken. Maar wilt u tuingrond kopen en weet u niet welke tuingrond geschikt is in uw situatie?

Bij GroeiGoed heeft u keuze uit teelaarde, bemeste teelaarde en teelaarde met olivijn. Deze producten onderscheiden zich primair door de uiteenlopende organische stofpercentages. De verschillende worden onderstaand kort toegelicht:

Teelaarde

Teelaarde is een schraal grondproduct met bodemeigen organische stofgehalte. De samenstelling van dit product zorgt voor een luchtige structuur in de bodem. Hierdoor krijgen wortels alle ruimte om te groeien en vindt er goede uitwisseling van zuurstof en vocht plaats tussen de bodem en de atmosfeer.

Teelaarde is perfect geschikt voor het aanvullen van borders en ophogen van tuinen. Zo hoeft u niet grote hoeveelheden van de duurdere substraten in te zetten, maar past u toch een product toe dat de optimale groeicondities voor diepe worteling ondersteunt. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: teelaarde.

Bemeste teelaarde

Bij bemeste teelaarde is aan dit product een deel groencompost toegevoegd, waarmee het organische stofgehalte hoger uitvalt. In de bodem zorgt dit voor een verhoogd vochtvasthoudend vermogen en omdat het product verrijkt is met compost beschikt het bovendien over een verhoogde hoeveelheid voedingsstoffen. De combinatie van beide elementen zorgt dat er een bodemverbeterend effect optreedt. Dit vermindert tevens de onderhoudsbehoefte van uw tuin.

Bemeste teelaarde is met name geschikt voor aanleg van tuinen, borders en perken. Doordat het product is samengesteld met het oog op een optimale verhouding tussen minerale en organische delen hoeft u zelf niet meer met het opmengen van meerdere verschillende producten aan de slag. Met de bemeste tuinaarde van GroeiGoed legt u in één keer een optimale voedingsboden voor uw planten aan. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van bemeste teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: bemeste teelaarde.

Teelaarde met olivijn

Olivijn is het meest voorkomende mineraal op aarde. Na winnen wordt de olivijn in de groeve gebroken. Fijngemalen vormt dit product een fijne zandfractie die toegevoegd kan worden aan teelaarde. Olivijn heeft de bijzondere eigenschap CO2 uit de atmosfeer vast te leggen. Bij verwering van het olivijn, vooral in een vochtige omgeving, wordt deze koolstofdioxide omgezet in kalksteen. De toepassing in teelaarde bevordert deze omzetting, mede als gevolg van het vochtgehalte in de bodem

Teelaarde met olivijn in geschikt als aanvulmateriaal in tuinen, borders en perken. Voor optimale werking gebruikt u het product in de bovenste laag van de bodem. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze teelaarde wordt u verwezen naar de volgende pagina: teelaarde met olivijn.

Tuingrond kopen bij GroeiGoed

Wanneer u tuingrond gaat kopen bij GroeiGoed bent u verzekerd van premium kwaliteit. Al onze producten zijn inclusief btw en worden binnen vijf werkdagen geleverd.

 

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 106 reviews.