In verband met de bouwvak zullen wij bestellingen die vanaf 22 juli gedaan worden mogelijk niet meer op tijd uitleveren. Vanaf 19 augustus start de uitlevering weer op. Mochten wij toch kans zien om bestellingen die na 22 juli binnenkomen alsnog voor de bouwvak uit te leveren, dan nemen we daarover contact met u op.

N Premium kwaliteit N Alle prijzen inclusief BTW

info@groeigoed.com | Mijn account

Home / Bodembedekkers / Schelpen

Schelpen bodembedekkers

Schelpen zijn een natuurlijk product en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Schelpen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor borders of bloembakken in de tuin, kruipruimtes en het kan dienen als halfverhardingsproduct. Bij GroeiGoed bieden wij twee soorten schelpen aan, namelijk blauwe kleischelpen en gewassen schelpen (blauw). Beide soorten dienen met name ter halfverhardingsproduct voor de aanleg van wandel- en fietspaden. De verschillende worden onderstaand toegelicht:

Gewassen schelpen (blauw)

Blauwe schelpen vormen een bijzonder halfverhardingsproduct. Met name de kleur van het product, die in deze gewassen variant extra goed uitkomt, is een blikvanger in uw tuin. Schelpen zijn een echt natuurproduct, waardoor u ook op lange termijn niet bang hoeft te zijn voor de verstoring van het ecosysteem in uw tuin al gevolg van toepassing van dit product.

Als halfverhardingsproduct onderscheiden deze schelpen zich met name door hun hoge waterdoorlatendheid. Daarentegen wordt de opkomst van onkruid en de groei van mos juist door de schelpen onderdrukt. Op de lange termijn wordt de kalk, het belangrijkste bestanddeel van de schelpen, in de bodem opgenomen, waar het de structuur van de bodem verbetert, verzuring van de bodem tegengaat en belangrijke voedingsstoffen voor planten en bomen levert. Deze gewassen variant van de schelpen is met name geschikt voor die plekken waar de aanblik boven de stabiliteit van de ondergrond gaat. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van gewassen schelpen wordt u verwezen naar de volgende pagina: gewassen schelpen blauw.

Kleischelpen (blauw)

Blauwe kleischelpen vormen een bijzonder halfverhardingsproduct. Met name de kleur van deze bodembedekker is een blikvanger in uw tuin. Doordat de van nature in het product aanwezige klei hier niet uit verwijderd is wordt na toepassing door gebruik een stabiele, harde ondergrond gecreëerd waar u jarenlang gebruik van kunt maken om overheen te lopen of fietsen of op te parkeren.

Als halfverhardingsproduct onderscheiden deze schelpen zich met name doordat het een natuurlijk product betreft dat over lange tijd kalk, het belangrijkste bestanddeel, toevoegt aan de bodem. Deze kalk verbetert de structuur van de bodem, gaat verzuring van de bodem tegen en levert belangrijke voedingsstoffen voor planten en bomen rondom de verharding. Tevens wordt de opkomst van onkruid en de groei van mos door de schelpen onderdrukt. Vooral op plekken waar een duurzaam harde, stabiele ondergrond nodig is om een dergelijke verharding te kunnen bewerkstelligen zijn kleischelpen makkelijker toe te passen. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van kleischelpen wordt u verwezen naar de volgende pagina: kleischelpen blauw.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 176 reviews.