Home / Organisch mest

Organisch mest

Wilt u een frisgroene, gezonde en bloeiende tuin? Het tijdig bemesten van de tuin is essentieel hiervoor. Tuinplanten en bomen hebben net als wij mensen voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Door het toedienen van bemesting wordt de bodem gevoed met mineralen en voedingsstoffen. Er zijn vele verschillende soorten bemesting waarvan wij er twee aanbieden, namelijk: tuinturf en molmmest. De verschillen worden hieronder kort toegelicht.

Molmmest

Molmmest is een echte krachtpatser als het om bodemverbetering gaat. Vanwege de structuur in het product en de hoge bemestingswaarde is molmmest uitermate geschikt om de verschraalde bodem te verrijken.

Molmmest heeft een sterk voedende werking. De meststoffen in molmmest zijn van zowel dierlijke als plantaardige herkomst. Dit garandeert een uitgebalanceerd voedingswaardeprofiel. De grovere structuurdelen in de molmmest voorkomen dat de bodem enorm inklinkt of verdicht. Zo blijft de bodem rul genoeg voor een goede zuurstof- en waterhuishouding. Water wordt tevens langer vastgehouden door de aanwezigheid van turf in het product.

Specifieke eigenschappen van molmmest zijn onder andere dat het een hoge bemestingswaarde heeft, het rijk aan structuurdelen is, het voeding en humus in de grond brengt en dat het beter vocht vasthoudt wanneer ook turf wordt toegevoegd. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van molmmest wordt u verwezen naar de volgende pagina: molmmest.

Tuinturf

Tuinturf is een bijzondere bodemverbeteraar voor uw tuin. Als gevolg van de uitzonderlijke omstandigheden waaronder turf ontstaat vormt beschikt het product over hele specifieke eigenschappen die ieder hun eigen specialistische bijdrage leveren aan uw bodem.

Tuinturf verlaagt de pH van de grond. Het is dan ook vooral geschikt voor voeding van zuurminnende planten zoals heideplanten, azalea’s en rododendrons. Bovendien houdt turf voedingsstoffen en water uitermate goed vast. Zo kunnen planten langer van de voedingstoffen en het vocht gebruikmaken. Ook bevat tuinturf veel structuurmateriaal, wat de bodem luchtig houdt en, daarmee, de water- en zuurstofhuishouding van de bodem verbetert.

Specifieke eigenschappen van tuinturf zijn onder andere dat het zeer rijk is aan organische stoffen, het zuurtegraad verlagend werkt en dat het veel structuurmateriaal bevat. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van tuinturf wordt u verwezen naar de volgende pagina: tuinturf.

Champost

Champost is een organische bodemverbeteraar afkomstig uit de champignonteelt. Het is, mede dankzij de structuur en hoge bemestingswaarde, uitermate geschikt om de grond in uw (moes)tuin te verrijken. Champost bevat een breed scala direct opneembare voedingsstoffen en dient daarmee als uitstekende natuurlijke meststof voor het bodemleven. 

Champost is een veelgebruikte bemester in de (biologische) land- en tuinbouw en in de fruitteelt, maar kan ook voor particulieren van grote waarde zijn. Champost kan als bodemverbeteraar gebruikt worden bij de aanplant of het onderhoud van sier- of moestuinen. De toe te passen hoeveelheid hangt af van de behoefte van de bodem, zoals het bodemtype, de huidige bemestingstoestand en de beoogde teelt. Bij nieuwe aanleg of bij aanvullende bemesting van schrale grond gebruikt u het beste 1 m3 per 25 m². In geval van een onderhoudsgift kunt u volstaan met een halve tot een hele m3 per 100 m². Het product dient, in beide gevallen, door de bovenste 25 cm van de grond gespit of gefreesd te worden.Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van tuinturf wordt u verwezen naar de volgende pagina: champost.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 155 reviews.