In verband met de bouwvak zullen wij bestellingen die vanaf 22 juli gedaan worden mogelijk niet meer op tijd uitleveren. Vanaf 19 augustus start de uitlevering weer op. Mochten wij toch kans zien om bestellingen die na 22 juli binnenkomen alsnog voor de bouwvak uit te leveren, dan nemen we daarover contact met u op.

N Premium kwaliteit N Alle prijzen inclusief BTW

info@groeigoed.com | Mijn account

Home / Organische mest

Organische mest

Wilt u een frisgroene, gezonde en bloeiende tuin? Het tijdig bemesten van de tuin is essentieel hiervoor. Tuinplanten en bomen hebben net als wij mensen voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Door het toedienen van bemesting wordt de bodem gevoed met mineralen en voedingsstoffen. Er zijn vele verschillende soorten bemesting waarvan wij er twee aanbieden, namelijk: champost en molmmest. De verschillen worden hieronder kort toegelicht.

Molmmest

Molmmest is een echte krachtpatser als het om bodemverbetering gaat. Vanwege de structuur in het product en de hoge bemestingswaarde is molmmest uitermate geschikt om de verschraalde bodem te verrijken.

Molmmest heeft een sterk voedende werking. De meststoffen in molmmest zijn van zowel dierlijke als plantaardige herkomst. Dit garandeert een uitgebalanceerd voedingswaardeprofiel. De grovere structuurdelen in de molmmest voorkomen dat de bodem enorm inklinkt of verdicht. Zo blijft de bodem rul genoeg voor een goede zuurstof- en waterhuishouding. Water wordt tevens langer vastgehouden door de aanwezigheid van turf in het product.

Specifieke eigenschappen van molmmest zijn onder andere dat het een hoge bemestingswaarde heeft, het rijk aan structuurdelen is, het voeding en humus in de grond brengt en dat het beter vocht vasthoudt wanneer ook turf wordt toegevoegd. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van molmmest wordt u verwezen naar de volgende pagina: molmmest.

 

Champost

Champost is een organische bodemverbeteraar afkomstig uit de champignonteelt. Het is, mede dankzij de structuur en hoge bemestingswaarde, uitermate geschikt om de grond in uw (moes)tuin te verrijken. Champost bevat een breed scala direct opneembare voedingsstoffen en dient daarmee als uitstekende natuurlijke meststof voor het bodemleven.

Champost is een veelgebruikte bemester in de (biologische) land- en tuinbouw en in de fruitteelt, maar kan ook voor particulieren van grote waarde zijn. Champost kan als bodemverbeteraar gebruikt worden bij de aanplant of het onderhoud van sier- of moestuinen. De toe te passen hoeveelheid hangt af van de behoefte van de bodem, zoals het bodemtype, de huidige bemestingstoestand en de beoogde teelt. Bij nieuwe aanleg of bij aanvullende bemesting van schrale grond gebruikt u het beste 1 m3 per 25 m². In geval van een onderhoudsgift kunt u volstaan met een halve tot een hele m3 per 100 m². Het product dient, in beide gevallen, door de bovenste 25 cm van de grond gespit of gefreesd te worden.Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van tuinturf wordt u verwezen naar de volgende pagina: champost.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 175 reviews.