In verband met de bouwvak zullen wij bestellingen die vanaf 22 juli gedaan worden mogelijk niet meer op tijd uitleveren. Vanaf 19 augustus start de uitlevering weer op. Mochten wij toch kans zien om bestellingen die na 22 juli binnenkomen alsnog voor de bouwvak uit te leveren, dan nemen we daarover contact met u op.

N Premium kwaliteit N Alle prijzen inclusief BTW

info@groeigoed.com | Mijn account

Home / Bodembedekkers / Valondergrond

Valondergrond

Wanneer u een speeltuin aanlegt, is veiligheid de hoogste prioriteit. Een goede valondergrond is daarbij essentieel en kan het risico op verwondingen aanzienlijk verminderen wanneer kinderen vallen tijdens het spelen. Bent u op zoek naar een valondergrond waarop u uw (klein)kinderen zorgeloos kunt laten spelen? Kies dan voor valdempzand van GroeiGoed.

VALDEMPENDE VALONDERGROND

Het is van groot belang dat uw kinderen veilig kunnen buitenspelen. Om ervoor te zorgen dat ze zacht neerkomen is een valdempende ondergrond rondom speeltoestellen erg belangrijk. Bij bewegende speeltoestellen en vanaf een bepaalde hoogte is men zelfs verplicht om te zorgen voor een valdempende ondergrond als bodembedekker. De diepte van de valondergrond is een belangrijke factor in de effectiviteit van de valondergrond. Over het algemeen wordt een diepte van 300 mm aanbevolen voor losse materialen zoals zand, grind of houtsnippers. Echter, is dit bij lagere valhoogtes niet verplicht. Bij een valhoogte van twee meter is men verplicht om een geschikte valondergrond aanwezig te hebben van 300 mm laagdikte en bij een valhoogte van drie meter zelfs 400 mm laagdikte. Zo verzekert u de speeltuin van een goede schokabsorptie.

SCHOKABSORBERENDE ONDERGROND

Valdempzand is een voorbeeld van een valondergrond die voldoet aan de val eisen rondom speeltoestellen. Valondergrond moet namelijk voldoen aan de Europese norm. Deze norm specificeert de eisen voor schokabsorberende ondergronden. Zorg er daarom voor dat de door u gekozen ondergrond getest en gecertificeerd is volgens deze norm. Dit biedt een betrouwbare basis voor de veiligheid van uw speelplaats. Valdempzand is hét product voor onder speeltoestellen en op andere plaatsen waar gespeeld en gevallen wordt. Op valdempzand vallen uw kinderen zacht en het product zorgt tevens jaarrond voor een goede veiligheid rondom de speeltoestellen.

SAMENSTELLING VALDEMPZAND

De samenstelling van valdempzand zorgt ervoor dat het niet verdicht. Andere fijne zandsoorten doen dit wel vanwege hun hoekige korrelvorm. Om dezelfde reden laat valdempzand goed water door en vriest het niet vast in de winterperiode. Zo zorgt het product jaarrond voor een zachte ondergrond waar uw (klein)kinderen heerlijk op kunnen ravotten en helpt bij een eventuele val letsel te beperken of voorkomen.

Voor meer specifieke informatie over valdempzand verwijzen wij u naar de volgende pagina: valdempzand.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 176 reviews.