Home / Compost

Compost kopen

Compost is een grondstof bestaande uit plantaardige resten en dient als bodemverbeteraar. Het heeft een hoog organische stofgehalte en nutriënten waarvan deze geleidelijk in de bodem beschikbaar komen. Daarnaast brengt compost structuur aan in de bodem. GroeiGoed biedt verschillende soorten hoogwaardige compost aan. De verschillende soorten worden onderstaand toegelicht:

Hoog nutriënten compost

De hoog nutriënten compost kan gebruikt worden voor de aanleg van borders, sportvelden, parken en gazons, het onderhoud van siertuinen en de aanleg en het onderhoud van moestuinen. Hoog nutriënten compost wordt gemaakt van reststromen uit de voedingsmiddelen industrie en is een krachtige bodemverbeteraar. Tijdens de rijping is het aandeel organische stof door micro-organismen zodanig afgebroken dat er een stabiele humuscomponent in het eindproduct overblijft. Deze humus levert een waardevolle bijdrage aan de bodemvruchtbaarheid in de bodem. Tevens worden tijdens het composteringsproces de in het product aanwezige onkruidkiemen gedood. U kunt de compost dus met een gerust hart inzetten in uw perk of border. De compost bevat grote hoeveelheden voedingsstoffen die in ca 1 tot 2 aan de bodem worden afgegeven. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze compostsoort wordt u verwezen naar de volgende pagina: hoog nutriënten compost kopen.

GFT-compost (recro compost)

Ook kan GFT-compost gebruikt worden voor de aanleg van borders, sportvelden, parken en gazons, het onderhoud van siertuinen en de aanleg en het onderhoud van moestuinen. GFT-compost is een krachtige bodemverbeteraar die gemaakt wordt van GFT-afval. Het verschil met Hoog Nutriënten compost is dat GFT-compost kleinere hoeveelheden voedingsstoffen omvat en dat deze voedingsstoffen bij GFT-compost geleidelijk aan de bodem worden gegeven. Voor een uitgebreidere omschrijving en de aanschaf van deze compostsoort wordt u verwezen naar de volgende pagina: GFT-compost kopen.

Groencompost 

De groencompost kan gebruikt worden in (moes)tuinen, plantsoenen, bloemperken, akkers en plantgaten. door het gebruik van onze groencompost van de voedende werking van de humus en de natuurlijke meststoffen in het product, die de groei van uw planten een boost geeft. Daarnaast zorgen de organische structuurdeeltjes in de groencompost ervoor dat de bodem water beter opneemt en vasthoudt. Bovendien vindt er dankzij deze grove structuur meer uitwisseling van zuurstof plaats tussen de lucht en de bodem. Tot slot draagt de hygiënisatie die het product heeft doorgemaakt bij aan de vermindering van de onkruiddruk in uw tuingrond.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

Waarom GroeiGoed?

$

Levering binnen vijf werkdagen

$

Alle prijzen inclusief BTW

$

Premium kwaliteit

$

Breed assortiment

De waardering van groeigoed.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 106 reviews.