Achterhoeks Padvast 0-14 mm

 112,50 175,00

Achterhoeks Padvast is een halfverhardingsproduct dat zich onderscheidt door de hardheid van het gesteente. Achterhoeks Padvast is onder meer geschikt voor de aanleg van opritten, wandel- en fietspaden.  Het heeft een landschappelijk karakter. Bovendien kiest u met Achterhoeks Padvast voor een duurzame oplossing waarvan u jarenlang geniet. Bestel nu een big bag Achterhoeks Padvast, dan leveren we deze binnenkort bij u aan huis.

Big bag bestellen

Handig om te weten: een big bag bevat 1 m3.

Hulp nodig?

info@groeigoed.com

$

Bezorgkosten € 65 incl. BTW

N

Breed assortiment

N

Premium kwaliteit

N

Levering binnen 5 werkdagen

N

Prijzen incl. btw

Specificaties

Fractie (mm)

0-14

kg/m3

1700

Organische stof (%)

N.v.t.

pH

N.v.t.

Samenstelling Achterhoeks Padvast 0-14 mm

Padvast is een gebroken mineraal gesteente dat op speciaal geselecteerde fracties afgezeefd wordt om de juiste samenstelling te verkrijgen. Het materiaal heeft een specifieke korrelopbouw en -samenstelling met een harde en hoekige korrelvorm. Hierdoor verkrijgt het een hoge mate van stabiliteit. De korrels van het Achterhoeks Padvast met fractie 0-14 mm grijpen minder compact in elkaar dan bij de fijnere variant van dit product. Dit zorgt voor een ruller oppervlak met hogere water- en luchtdoorlatendheid.

Eigenschappen Achterhoeks Padvast 0-14 mm

Door de hoge hardheid van het product is Achterhoeks Padvast een sterk en slijtvast product dat gemakkelijk water doorlaat. Dit zorgt er tevens voor dat het materiaal compact in elkaar valt en er bij droog weer weinig stofvorming optreedt. Door de samenstelling van Padvast vlekt en verpapt het product niet. Daarnaast zorgt het in droge perioden voor beduidend minder stofvorming. De lichte kleur van het materiaal geeft een hoge lichtreflectie, waardoor het ook in het donker goed zichtbaar blijft voor fietsers en wandelaars. De kwaliteit van het materiaal gaat niet achteruit na verloop van tijd en is bij renovatie prima te hergebruiken. Ook heeft Padvast hierdoor een lange levensduur en is er weinig onderhoud nodig.

Kenmerken Achterhoeks Padvast 0-6 mm

  • Fractie 0-6 mm
  • Gewicht losgestort: 1.750 kg/m3, gewicht verdicht: 2.000 kg/m3
  • Blijvend lucht- en waterdoorlatend
  • Beperkte onkruidgroei
  • Padvastheeft het NL Greenlabel A-label
  • Kan zonder meerprijs geleverd worden met een vochtgehalte van 7%.

Achterhoeks Padvast GroeiGoed bodembedekker

Toepassing Achterhoeks Padvast

Achterhoeks Padvast is met de hierboven omschreven eigenschappen dan ook uitermate goed geschikt ter verharding van inritten, park- en tuinpaden en parkeerplaatsen. Naast het aanleggen van dergelijke halfverhardingen is het onderhouden en verbeteren van een halfverharding met behulp van Achterhoeks Padvast een slimme keuze. Tot slot is het product, als gevolg van het slijtvaste karakter, bij renovatie goed geschikt voor hergebruik.

Verwerkingsadvies Achterhoeks Padvast

Het beste resultaat wordt bereikt door het materiaal tweemaal te walsen, waarbij de eerste keer statisch (rollen) en de tweede keer met trilfunctie. Daarnaast wordt geadviseerd het materiaal tonrond aan te leggen of op afschot naar één zijde (minimaal 3 tot 5%). Voor specifieke toepassingen geldt aanvullend onderstaand advies:

  • Wandelpaden en terrassen in particuliere tuin

Gebruik als onderlaag een waterdoorlatend pakket van drainagezand van minimaal 10 cm dik. Gebruik vervolgens, in geval van toepassing in één laag, een laag Achterhoeks Padvast 0-14 mm met een dikte van 10 cm. Breng bij toepassing in twee lagen een funderingslaag Achterhoeks Padvast 0-14 van minimaal 8 cm aan en dek deze af met een toplaag van Achterhoeks Padvast 0-6 met een dikte van 2 tot 3 cm. Het voordeel van een toplaag van Achterhoeks Padvast 0-6 is dat er een mooi dicht oppervlak ontstaat.

  • Parkeerplaatsen en opritten

Gebruik als onderlaag een waterdoorlatend zandpakket van minimaal 10 -15 cm. Breng vervolgens minimaal 20 tot 22 cm Achterhoeks Padvast 0-14 aan en dek deze af met een toplaag Achterhoeks Padvast 0-6 van 3 cm dikte.

  • Wandelpaden in de openbare ruimte

Gebruik als onderlaag een waterdoorlatend pakket van drainagezand van minimaal 10 cm. Pas vervolgens het Achterhoeks Padvast in twee lagen toe. Start met een funderingslaag van Achterhoeks Padvast 0-14 van minimaal 12 cm en dek deze af met een toplaag van Achterhoeks Padvst 0-6 van 2 tot 3 cm. Het voordeel van een toplaag van Achterhoeks Padvast 0-6 is dat er een mooi dicht oppervlak ontstaat. 

  • Zwaardere toepassingen in de openbare ruimte

Deze verwerkingsmethode is geschikt voor, bijvoorbeeld, de verharding van een parkeerplaats of grote inrit. Gebruik hier als onderlaag een waterdoorlatend zandpakket van minimaal 10-15 cm. Pas vervolgens een laag Achterhoeks Padvast 0-14 toe van minimaal 20 tot 22 cm. Dek deze af met een toplaag van Achterhoeks Padvast 0-6 van 3 cm.

NB. Het product zal er bij levering niet uitzien zoals op de productfoto. Deze uitstraling krijgt het product pas nadat het toegepast, ingespoeld en opgedroogd is. Nadat u uw halfverharding heeft aangebracht zorgt de regen ervoor dat de fijne fractie goed in de ruimte tussen de grovere korrels verdeeld wordt. In een droge periode kunt u er ook voor kiezen het oppervlak zelf te besproeien. Nadat het product opgedroogd is ontstaat er een mooi dicht oppervlak met de karakteristieke kleur zoals op de foto weergegeven.